HomeȘtiință

Descoperire importantă în scheletul unui dinozaur. Ce au constatat, pentru prima dată, oamenii de știință

Descoperire importantă în scheletul unui dinozaur. Ce au constatat, pentru prima dată, oamenii de știință

O fosilă de dinozaur Microraptor, veche de 120 de milioane de ani, având oasele ultimului ”sandwich” încă în interior, a dezvăluit oamenilor de științ

O fosilă de dinozaur Microraptor, veche de 120 de milioane de ani, având oasele ultimului ”sandwich” încă în interior, a dezvăluit oamenilor de știință ce le plăcea să mănânce ”strămoșilor” noștri.

Astfel, se pare că ”secretul” acestei specii de dinozauri mici, care avea patru aripi, a fost să mănânce…cam orice.

Paleontologul Hans Larsson, profesor la Universitatea McGill, a fost primul care a observat un mic picior de mamifer blocat între oasele unui Microraptor fosilizat, un dino-carnivor cu aripi de pasăre.

Descoperirea arată că dinosaurul mânca multe animale, inclusiv mamifere, pești, păsări și șopârle, a anunțat universitatea într-un comunicat de presă citat de Insider.

„Aceste descoperiri sunt singurele dovezi solide pe care le avem despre consumul de alimente al acestor animale dispărute de mult timp – și sunt excepțional de rare. Dezvăluirea că animalul era un mâncător „oportunist” „pune o nouă perspectivă asupra modului în care ar fi putut funcționa ecosistemele antice”, a spus Larsson în comunicat.

Doar 20 de fosile au fost găsite cu oase fosilizate ale mâncării lor, înăuntru, potrivit McGill, însă este prima dată când o fosilă arată că dinozaurii mâncau și mamifere, arată Economic Times.

Fosilele de microraptor au fost descoperite pentru prima dată la începutul anilor 2000 în Liaoning, China, o regiune situată în partea de nord-est a țării, de-a lungul Mării Galbene. Oamenii de știință au speculat atunci că specia s-a stins, probabil, pentru că avea patru aripi, iar cele două aripi suplimentare îi provoca probleme atunci când se deplasa.

Prin urmare, capacitatea sa de a se hrăni cu tot felul de animale pare să nu fi fost suficientă pentru a compensa numărul prea mare de aripi.

Comentarii

WORDPRESS: 0