HomeBusiness

Magicake, business-ul de dulciuri artizanale care nu vrea deserturi ”pe bandă rulantă”

Magicake, business-ul de dulciuri artizanale care nu vrea deserturi ”pe bandă rulantă”

A lucrat într-o multinațională, a lansat Bucătăraș.ro, iar la startul pandemiei, când toată România era închisă, ea deschidea un atelier de dulciuri a

A lucrat într-o multinațională, a lansat Bucătăraș.ro, iar la startul pandemiei, când toată România era închisă, ea deschidea un atelier de dulciuri artizanale – Magicake.ro. Oana Țepelin este unul dintre antreprenorii români care nu doar că nu au pus lacăt la bussiness în 2020, ci dimpotrivă, a reușit a reușit să ”meargă cu valul” și să beneficieze de preferința tot mai mare a românilor pentru cumpărăturile online.

”Nu pot să spun că mi-am dorit dintotdeauna să am o afacere în domeniul deserturilor și nici n-am pornit din prima pe drumul acesta. Mai întâi am lucrat 10 ani într-o multinațională, la Orange”, își începe Oana povestea.

Ulterior, Oana și niște buni prieteni au fondat ”mai mult în joacă” Bucătăraș.ro, care a devenit în scurt timp unul dintre cele mai cunoscute nume de website-uri culinare din România.

”Am rămas alături de businessul digital vreme de 5 ani, s-a făcut și un exit între timp, iar după peste 1.500 de rețete publicate de mine în online și zeci de proiecte speciale, am decis că e vremea să am propriul proiect în offline: laboratorul de cofetărie Magicake”.

Un business culinar deschis când totul era închis

Magicake s-a deschis pentru comenzi în martie – aprilie 2020, adică perioada în care întreaga Românie era în lockdown.

”Începutul a fost un fel de sfârșit. Am deschis când totul era închis. N-a fost nici nebunie, nici curaj, a fost doar dorința de împlinire, de a face ceva al meu. Ceva în care să-mi pun toată experiența și toată dragostea pentru dulciuri, pentru deserturi bine făcute, cu ingrediente premium”, spune Oana Țepelin.

Investiția totală pentru lansarea Magicake.ro a fost de circa 20.000 de euro. Pentru a putea conduce cu succes un business culinar, Oana a parcurs mai întâi un curs extins de cofetărie modernă, apoi a făcut practică în câteva laboratoare de cofetărie. De asemenea, pentru căutarea, dotarea, amenajarea și autorizarea laboratorului au mai fost necesare alte câteva luni de zile.

Magicake a ajuns repede la break-even iar în prezent start-up-ul culinar este pe profit.

Ce torturi preferă românii și de ce o cofetărie clasică Magicake iese din discuție

Magicake a fost gândit din start ca un atelier care lucrează doar cu pre-comenzi, neavând nicun produs pe stoc care să aștepte cumpărători.

”Nu suntem o cofetărie clasică, nu avem vitrină, nu vindem pe loc, nu avem nimic gata făcut. În atelierul nostru artizanal totul e proaspăt și se face doar la comandă, de preferat cu 24-48 de ore înainte. Ce e foarte important este că folosim doar ingrediente premium. Ciocolată italiană, unt de calitate, ouă proaspete, frișcă naturală din smântână etc. În atelierul nostru sunt complet interzise premixurile din care ies dulciuri ieftine și nesănătoase. E mai mult de muncă, costă mai mult, dar sigur e și mai bun”, menționează Oana Țepelin.

Antreprenoarea spune că cele mai apreciate produse Magicake sunt torturile Pavlova, Ferrero Rocher, Medovik, Carrot Cake, Tropical și Choco-berry. De sărbători, cozonacii trec pe primul loc în topul comenzilor.

”Comenzile online sunt confirmate abia după o discuție cu clientul, așa încercăm să aflăm detalii care să ne ajute să compunem cât mai bine povestea tortului respectiv. De la compoziție la aspect, totul este flexibil. Adăugăm toppere printate, mesaje personalizate sau ingrediente speciale, în funcție de preferința fiecăruia. Nu suntem blocați în tipare, ci ne adaptăm, inovăm, experimentăm”, susține ea.

Oana subliniază că cel mai probabil Magicake nu se va transforma niciodată într-o cofetărie tradițională, unde clienții pot comanda ”la vitrină”.

”Un atelier artizanal, în care putem avea cu adevărat grijă de fiecare client în parte, e ce mi se potrivește. Sigur, ne propunem să creștem, dar nu mă văd transformând Magicake într-o bandă rulantă de deserturi făcute să fie la număr. Prefer calitatea, nu cantitatea. Eu nu vreau să mă îmbogățesc din această afacere, ci să fac ce-mi place și să aduc bucurie celor din jur. Un pic de magie prin deserturi de calitate”, concluzionează fondatoarea Magicake.ro.

Comentarii

WORDPRESS: 0