HomeSănătate

Ministrul Sănătăţii: Nu vom mai ajunge în situaţia de a avea aşa de multe cazuri grave de COVID-19

Ministrul Sănătăţii: Nu vom mai ajunge în situaţia de a avea aşa de multe cazuri grave de COVID-19

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că, deşi în perioada următoare vor creşte cazurile de COVID-19, nu vor mai fi cazuri grave, mai ales dac

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că, deşi în perioada următoare vor creşte cazurile de COVID-19, nu vor mai fi cazuri grave, mai ales dacă cei care fac parte din categoriile de risc se vor vaccina.

Rafila a precizat, luni, că medicii de familie vor administra vaccinul anti-Covid, dar acesta poate fi administrat şi în centrele de vaccinare încă funcţionale, scrie news.ro.

”Noi punem la dispoziţie centre de vaccinare în principalele oraşe din România, plus medicii de familie sunt îndemnaţi să solicite acest vaccin pentru pacienţii de pe listele lor. Şi mă refer în primul rând la pacienţii cu vârsta de peste 65 de ani şi toţi cei care au boli cronice care pot să predispună la complicaţii. Practic, ca să oprim acest val de viroze şi mai ales consecinţele la care făceaţi dumneavoastră referire, boli complicate decese, avem la îndemână vaccinarea atât împotriva gripei, cât şi împotriva infecţiei cu noul coronavirus, cu o doză suplimentară, a treia sau a patra, după caz, cum va fi adaptat tulpinii circulante din acest moment care circulă în Europa. Şi în sfârşit, şi noi avem, la fel ca şi celelalte ţări, acest vaccin disponibil, a venit, prima tranşă se găseşte în ţară”, a declarat Rafila.

Întrebat dacă mai există riscul unui nou val de Covid, Rafila a precizat că după părerea sa, nu vor mai fi cazuri grave.

”Părerea mea este că chiar dacă numărul de cazuri va fi important, nu vom mai ajunge în situaţia de a avea aşa de multe cazuri grave, mai ales dacă categoriile la risc se vor vaccina în număr cât mai mare. E bine, pentru că dacă tot au făcut primele 2 sau 3 doze de vaccin, să aibă siguranţă că şi actuala tulpină nu produce o boală gravă. Orice persoană adultă sau orice tânăr cu vârsta mai mare de 12 ani se poate vaccina cu doză de rapel, dar recomandarea expresă este pentru persoanele vârstnice sau toţi cei care au boli cronice”, a declarat Alexandru Rafila.

Comentarii

WORDPRESS: 0