HomeSănătate

Țara europeană care impune, din nou, persoanelor venite din China să se testeze pentru Covid-19

Țara europeană care impune, din nou, persoanelor venite din China să se testeze pentru Covid-19

Pe fondul creșterii numărului de cazuri de infectări Covid-19 din China, Italia a decis impunerea de teste Covid-19 pentru toate persoanele sosite din

Pe fondul creșterii numărului de cazuri de infectări Covid-19 din China, Italia a decis impunerea de teste Covid-19 pentru toate persoanele sosite din această țară.

„Această măsură este esenţială pentru a asigura supravegherea şi detectarea posibilelor (noi) variante ale virusului astfel încât să protejăm populaţia Italiei. Supravegherea şi prevenţia, prin secvenţiere, sunt fundamentale pentru a detecta în timp util eventuale noi variante de îngrijorare (ale coronavirusului SARS-CoV-2) şi care deocamdată nu circulă în Italia”, a declarat ministrul italian al sănătăţii, Orazio Schillaci.

Regiunea Lombardia din nordul Italiei şi aeroportul Fiumicino din Roma au anunţat, miercuri, înaintea deciziei oficiale a guvernului italian, că au hotărât să impună testarea Covid-19 a tuturor pasagerilor veniţi din China.

China se confruntă cu o explozie a cazurilor de Covid-19 după relaxarea restricţiilor, venite în urma protestelor anti-pandemie.

La aproape o săptămână de la izbucnirea protestelor, preşedintele chinez Xi Jinping a apreciat că varianta Omicron coronavirusului este mai puţin letală, prin urmare ea permite „mai multă flexibilitate”.

Ulterior, presa chineză a început să minimalizeze riscul reprezentat de Omicron, publicând articole şi interviuri ale unor specialişti care susţin această abordare.

Autorităţile chineze au încetat să mai publice date despre numărul îmbolnăvirilor şi au schimbat metodologia de contabilizare a deceselor. În prezent, doar decesele provocate de o insuficienţă respiratorie cauzată de Covid-19 sunt asociate bolii.

Comentarii

WORDPRESS: 0